Telefon
WhatsApp

Blog

Suyun

Vücudumuzun %70 oranında su olduğunu düşünürsek su hayatımızın vazgeçilmez olan bir bütünüdür.  Su olmadan yaşam da olmaz. Hayatımızın sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmemiz açısından çok büyük bir öneme sahiptir. Temiz içme suları bizi diri, sağlıklı ve zinde tutuyor ise kirli içme suları da sağlığımıza zarar vermektedir. Hastalıkların büyük bir bölümü de kirli içme sularından oluşmaktadır.

Su olmazsa ne olur?

Vücut suyunda %1’lik bir azalma bizi susatır. %5’lik azalma hafif ateşe neden olur. %8’lik bir azalmada tükürük bezleri tükürük üretemez, deri mavileşir. %10’luk bir azalmada dil şişer, böbrekler işlev göremez, kaslarda spazm başlar, yürümek mümkün değildir. %20 su kaybında ise cilt çatlar, organlar yavaş yavaş durur ve ölüm gerçekleşir.

Su size ne sağlayabilir?

Su, organlara karşı zararı en aza indirir. Eklemler için kolay hareket sağlar. Böbrekleri yıkayarak, vücudu toksik maddelerden arındırır.  Kan basıncını dengeler, enerjinizi korur.Yeterli miktarda su alınımı, konsantrasyonunuzu artırır, reflekslerinizi geliştirir. Kanser de dahil olmak üzere birçok hastalık riskini azaltır.